info@paraflexnoordwest.nl 0517-396015

Running therapie

Een rustige duurloop die je helpt je weer beter te voelen. Zowel je lichaam als je geest, je emoties en je gevoelens hebben baat bij deze vorm van hardlopen. Het is zelfs bewezen effectief en kan ingezet worden bij klachten met een meer langdurige aard:​

  • -Depressie of depressieve klachten.
  • Chronische pijn
  • Stress, burn-out
  • Angst
  • Slaapproblemen

Running therapie gebruik ik ook vaak wanneer je je levensstijl wilt verbeteren en af wilt vallen. Conditie of geen conditie, al bekend met hardlopen of totaal niet, het maakt niet uit. Alles pas ik precies aan op jou. We lopen samen en het wordt leuk. Je zal ontdekken dat het veel makkelijker gaat dan je misschien verwacht had en vooral hoe goed het je doet.

Even stoppen met denken en genieten van de loopbewegingen, van hoe lekker je ademhaling voelt, en natuurlijk van de wereld om je heen, het buiten zijn. Tussendoor bewegingen om een fijner lichaamsgevoel uit te nodigen wat weer meer ontspanning geeft waardoor je een stuk makkelijker en lekkerder kan lopen.

Bij mij leer je om dusdanig te lopen dat je feitelijk zorgt voor je lichaam en geest.

Hardloopscholing

Vanaf de eerste stap lichter en makkelijker lopen.

Wil je (weer) gaan hardlopen? En wil je het vanaf de start goed aanpakken? Heb je al ervaring maar wil je leren om gemakkelijk, gezond en relaxt           te lopen? Wil je leren voelen hoe je mee kan bewegen met de logica van je lichaam, waardoor je lopen bijna als vanzelf gaat? Wil je gewoon lichter lopen?

Tof…

We gaan samen aan de slag. Ik help je om in iedere stap meer gemak en energie te vinden. Ik help je het plezier, de kracht en de bruisende energie van het hardlopen te vinden. We trekken net zo lang samen op totdat jij het zelf kan. En dat kan al vrij snel hoor. We werken op een geheel ‘natuurlijke’ manier die precies passend is bij jou, jouw lichaam, jouw bewegingsmogelijkheden, jouw ritme. Eigenlijk bij jou als mens. Je leert te lopen op gevoel. Zelf loop ik al jaren hard. Ik heb veel gebruik gemaakt van de Gentle Running benadering, veel vanuit de Trager Approach, de kennis van het bewegende lichaam vanuit mijn vak als oefentherapeut en vooral mijn eigen persoonlijke ervaring.

Ik hou van het gevoel van bewegen, het gemak waarmee ik kan lopen en rennen. Het genot van buiten zijn, in de natuur, de ruimte om me heen. De opgewektheid tijdens en na het lopen. Heerlijk. Hardlopen kan overal en altijd, zelfs met een blessure. Juist met een blessure want veel soorten klachten reageren goed op het ‘natuurlijke’ bewegen. Dit komt omdat het lichaam met al z’n spieren en gewrichten op een ‘natuurlijke manier’ en binnen de grenzen van comfort gebruikt wordt, je kan ontspannen in de pijn waardoor het herstel juist bevorderd. Dat is de kracht van mijn methode.

Dus ook wanneer je een blessure hebt kan je gerust dit programma volgen.

Bewuster lopen, lichter lopen​.Deze training is voor jou als wilt beginnen, als je beginnende bent of als je al langere tijd loopt maar merkt dat het ‘zwaar’ gaat. De training is vooral voor jou als je meer wilt dan alleen maar leren te lopen. Je wilt echt genieten van iedere stap…….. Lichter lopen.

Zie je jezelf al gaan? Graag tot snel!

Robert Terpstra, Oefentherapeut.

Sluit Menu