info@paraflexnoordwest.nl 0517-396015

Beweegprogramma’s

Bij Paraflex Noordwest kunt u verschillende beweegprogramma’s ­volgen. Er is aandacht voor het positieve effect van ­bewegen en daarbij het ontwikkelen van een gezonde lifestyle. Het doel is het aanleren van een gezonde manier van leven en hoe u dit op de langere termijn kunt volhouden. Er kunnen verschillende doelen gesteld worden: een beter uithoudingsvermogen, meer spierkracht, minder lichaamsgewicht, verbeteren van het welbevinden en ­vermindering van lichamelijke klachten.  

Welke beweegprogramma’s bieden we aan?  

  • Diabetes
  • COPD
  • Obesitas / Overgewicht
  • Claudicatio/ Etalagebenen
  • Chronische pijn
  • Hartrevalidatie
  • Herstelzorg na Covid-19

Beweegprogramma’s zijn voor mensen die:  

  • Eén of meer van bovenstaande aandoeningen hebben
  • Te weinig bewegen
  • Gemotiveerd zijn om meer te gaan bewegen  

Hoe ziet het beweegprogramma eruit?
Een beweegprogramma duurt in ieder geval drie maanden. U krijgt een intake bij de oefentherapeut en diëtist waarin wordt besproken wat de doelen zijn. De eerste fase duurt 6 weken. U traint 2x per week in de praktijk. Daarnaast is het de bedoeling dat u 1x per week zelfstandig gaat sporten. Tijdens de tweede fase, die 6 weken duurt, traint u 1x per week in de praktijk en 2x per week zelfstandig. De derde fase duurt 13 weken. In deze fase traint u ­afhankelijk van uw doel en mogelijkheden in de praktijk en/of buiten de praktijk zelfstandig. Aan het eind van de derde fase vindt er een evaluatie plaats.  

Wanneer start een beweegprogramma?
U kunt op elk moment instromen in een ­beweegprogramma. De trainingsdagen en -tijden worden in overleg met u gepland. Het is de bedoeling dat u het beweegprogramma zonder onderbreking doorloopt.  

Verwijzing
Een verwijzing voor deelname aan een beweegprogramma is niet altijd nodig, maar het is wel prettig als we alle relevante medische informatie hebben. Dit staat vaak op een verwijzing, als u doorgestuurd wordt door uw arts of praktijkondersteuner.

Wat kost het?
U kunt een beweegprogramma volgen als u een ­aanvullende verzekering heeft. Heeft u vragen over de vergoeding, dan kunt u bij ons altijd navraag doen. Voor claudicatio / etalagebenen geldt een directe vergoeding vanuit de basisverzekering van 37 behandelingen.  

Informatie en aanmelden
Wilt u weten of een beweegprogramma geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op. Voor informatie of wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u bellen met Paraflex Noordwest (0517) 39 60 15. Of stuur een mail naar: info@paraflexnoordwest.nl.

De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal die beschikt over verschillende cardio- en fitnessapparatuur. Tijdens het sporten dient u sportkleding en sportschoenen te dragen. Een kleedruimte en een douche zijn aanwezig. Verder vragen wij u een eigen handdoek en een bidon mee te nemen. 

“Paraflex Noordwest is een multidisciplinair centrum voor paramedische zorg in Franeker met meerdere disciplines onder één dak”

Sluit Menu